visie     mensen     samenwerkingen     vacatures

rudy uytenhaak

Wij maken ruimte. Ruimte voor mensen, voor hun dromen en ambities. Plekken om goed te kunnen wonen, werken of leren. Geïnspireerd en met liefde voor het ambacht maken wij ruimte. Ruimte waarin verblijven aangenaam is, die je ervaart en die op alle schaalniveaus tot de zintuigen spreekt. Betekenis heeft voor -een nieuwe tijd nu- en met de toekomst. Rudy Uytenhaak Architectenbureau toont zich meer dan dertig jaar een partner met initiatief en visie in het hele proces, van onderzoek tot uitvoering. Een hecht team van bevlogen mensen zet zich in voor duurzame gebouwen. Kenmerk daarbij is duurzaam ruimtegebruik en het innovatief en creatief daarvoor inzetten van materiaal en techniek. Zo heeft ons bureau een brede expertise weten op te bouwen op het gebied van stedenbouw, utiliteitsbouw, zorg- en onderwijsgebouwen, woningbouw, ver(nieuw)bouw en interieur..

Beleving

Ruimte gaat leven als zij contact maakt met de verlangens van de bewoner of bezoeker. Die ruimte maken wij graag. Ruimte die de zintuigen raakt. Zichtbaar in het licht, te horen in de akoestiek en te voelen in de temperatuur en luchtkwaliteit. Wanneer wij maat, ritme, textuur en kleur op elkaar en op de menselijke bewegingen afstemmen, ontstaat identiteit en een eigen sfeer.

Ontmoetingen tussen mensen, culturen, functies en bewegingen scheppen het milieu waar mensen leven. Van groots en openbaar tot klein en privé maken wij ruimte op menselijke maat. Wij zoeken daar bij steeds naar de interactie tussen die verschillende schaalniveaus. Te midden van landschap, stad en woning. Tussen bebouwd en onbebouwd, individu en gemeenschap.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is doen en denken. Natuurlijk omvat duurzaam ontwerpen slim omgaan met ruimte, water, grondstoffen en energie en het streven naar de beste resultaten bij keurmerken als BREEAM, GPR en Frisse Scholen. Maar het is ook een breder bewustzijn.

Wij geloven in cyclisch denken op het juiste schaalniveau, nu en straks. In het dusdanig opzetten van een ontwerp dat het ook nog mee kan bewegen met de tijd en het budget. Een globaal besef dat resulteert in lokale kwaliteit.

Al ontwerpend zoeken we niet alleen naar integrale en flexibele oplossingen, maar ook naar (innovatieve) kansen. Wij stellen onszelf altijd eerst de wezenlijke vraag wat gepast is voor de opdrachtgever, gebruiker en de plek. Dat is niet altijd nieuwbouw, maar kan ook renovatie of een tijdelijk gebouw zijn.

Uiteindelijk maken wij altijd gebouwen die je kunt koesteren. Dierbaarheid is ook duurzaamheid.

Samenwerken

Architectuur is teamsport. Als architect maken wij ruimte. Letterlijk, maar ook ruimte voor de expertise en wensen van anderen. Want goed samenwerken op alle niveaus werkt inspirerend, en dat leidt op een plezierige manier tot het beste eindresultaat.

Wij beginnen een ontwerp altijd met vragen stellen. Aan de opdrachtgever, gebruikers en locatie. Door goed te luisteren, observeren en analyseren definiëren we samen de werkelijke opgave. Met onze creativiteit en verbeeldingskracht schetsen we mogelijkheden om zo gaandeweg oplossingen met toekomstwaarde te ontwikkelen.

Onze brede basiskennis van kosten, constructie en bouwfysica gebruiken we om een bindende en stimulerende rol in het ontwerpteam te vervullen. Zo kunnen wij samen met onze partners het optimale gebouw realiseren. Nieuwe samenwerkingsvormen als ketensamenwerking en BIM helpen ons daarbij.

Mensen
Ivo Grasman
Ivo Grasman
MSc Architecture
Andrea Nienoord
Andrea Nienoord
Architect
Bertus Bomhof
Bertus Bomhof
MSc Architecture
Iris van den Brink
Iris van den Brink
MSc Architecture
Daan Jansen
Daan Jansen
BA Architecture
Rense Kerkvliet
Rense Kerkvliet
BSc Architecture
Freija Rozendaal
Freija Rozendaal
Stagiair Architect
Wilma Bierhaus
Wilma Bierhaus
HR Management
Marianne Bogman
Marianne Bogman
Office Manager

Vacatures

Ontwerpend bouwkundige
Wij zijn op zoek naar een ontwerpend bouwkundige met 5-10 jaar werkervaring die met plezier in techniek meehelpt om verschillende ontwerpen consistent en met vakmanschap door te ontwikkelen en uit te werken. Meer informatie en functieomschrijving.

Junior architect
Wij zijn op zoek naar een junior architect met 0-5 jaar werkervaring. Meer informatie en functieomschrijving.

Stagiair architectuur
Binnen ons bureau is er altijd plaats voor 1 of 2 gemotiveerde stagiaires.

Open sollicitatie
Wij zijn altijd op zoek naar talent.

Geïnteresseerd?
Ben je geinteresserd in een van de functies wacht dan niet en stuur je CV en portfolio (in PDF) naar Marianne Bogman op arch[at]uytenhaak.nl.