Amsterdam, Foltuterrein

Het plan voor de bebouwing van het zogenaamde Foltuterrein, gelegen tussen de Valkenburgerstraat en de Uilenburgergracht, is ontwikkeld vanuit een typisch stedelijke doorsnede. Op een onderbouw, waarin een aantal bedrijfsruimten, een parkeerdek en bergingen opgenomen zijn, zijn twee woonblokken geplaatst.
Specifiek voor het ontwerp is de ruimtelijke oplossing van de onderbouw. De onderste laag wordt gevormd door de bedrijfsruimten. Aan de grachtzijde zijn deze ruimten verdiept waardoor vanaf de straat een doorzicht naar het water wordt geboden. Hierboven bevinden zich het parkeerdek en de bergingen voor de woningen. Het dak boven de parkeerplaatsen is gedeeltelijk licht­doorlatend, in de vorm van een pergola. Het middendeel is afgesloten met een daktuin. Door deze opbouw is de parkeergarage ruimtelijker, goedkoper en vooral functioneel meer ontspannen.