Amsterdam, Maverick

Aan de Amsterdamse Zuid-as Oost, Barbara Strozzilaan, in het Eurocenter is het interieur ontworpen voor Maverick advocaten. Als adviseur heeft ons bureau hierbij het volledige proces begeleid van: definiëren en inpassen van de ruimte en functiebehoefte, het interieur ontwerp inclusief (maat)meubilair, tot en met de bouwbegeleiding van de gesplitste aanneming en de nazorg. Tijdens het ontwerpproces zijn de verschillende ontwerpopties met behulp van Virtual Reality voor de klant in beeld gebracht om zo de juist uitstraling te kunnen bepalen.

Het ontwerp, dat zich laat typeren als een ‘semi-flexwerken’ concept, draait om een centrale kern (vergaderruimte en printer ruimte) waar de verschillende werk-, vergader-, lunch en loungeplekken zijn gesitueerd. Op een natuurlijke wijze scheidt deze kern de meer formele entree/voorzijde van de informelere loungeruimte en keuken aan de achterzijde. De werkplekken hebben allen een open relatie met de centrale ruimte die kan worden gestuurd met de aanwezige vitrage gordijnen. Doordat de werkplekken van de medewerkers achter de halfhoge archiefkast zijn geplaatst wordt een rommelig ogend kantoor vermeden.

Het transparante ontwerp maakt in de basis gebruik van lichte tinten (wit), met daarin accenten van hout en ‘Maverick’ rood. De centrale vergader / printer kern is omkleed met eikenhoutfineer op zwarte MDF die computer gestuurd is uitgefreesd met verticale lijnen in een driehoekig patroon dat verwijst naar het beeldmerk van Maverick. De in de kern aanwezige donkere Bolon vloer verbindt dit object met de twee op maat ontworpen multifunctionele meubels aan de voor en achterzijde. In de werk en vergaderkamers zijn wisselende schilderijen en foto’s opgehangen die indirect verwijzen naar het werkveld van Maverick: mededinging.