Goes, Stadskantoor

Het Stadskantoor van Goes heeft het karakter van een stadspoort: een trots en open gebouw met twee uitnodigende entrees. Een duurzaam gebouw door de efficiënte omgang met materiaal, ruimte en energie. Een compacte opzet, waarbij alle functies en ruimtes zijn georganiseerd rond een ruimtelijke hal, zorgt voor gunstige verhoudingen gevel/vloer en netto/bruto gebruiksoppervlakte, korte looplijnen en een laag energieverbruik.

Verwarmen en koelen van het gebouw vindt plaats met behulp van energieopslag in de bodem in combinatie met een warmtepomp, betonkernactivering in de wingvloeren en warmteterugwinning uit ventilatielucht. De gevels zijn zo gemaakt dat energievergende koeling onnodig is en daglicht maximaal wordt benut. Ook het waterdak van het atrium laat licht en reflecties binnen en houdt warmte buiten. Resultaat: optimaal comfort met minimaal energieverbruik.