Landsmeer, Woonhuis Blaauw

Deze nieuwe praktijkwoning is gebouwd voor een keramist die bedrijfsmatig achter op de kavel keramische ovens produceert. Een doorlopend lang dak verbindt hier het aan de weg gelegen kantoor in het voorhuis met het woonhuis daarachter. Schakelend daartussen, in een transparante taille, is er een serre die als overloop voor voorhuis en achterhuis dient en als ruimtelijk centrum op de lange kavel bedoeld is.

Het meer bedrijfsmatige achtererf en het uitzicht over het aanpalend waterlandschap maakte het aantrekkelijk om op de verdieping meer ‘privé’ te wonen, met de ruimte en het licht onder de open geknikte kap als toegift. Op de begane grond zijn daarom de showroom, de woonkeuken en de kamers van de kinderen geplaatst, met daarboven de woonkamer en de slaap- en werkkamers.