Sportcentrum UVA

Het Universitair Sportcentrum in Amsterdam ligt naast de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, binnen het stramien van de poldercorridors uit het stedenbouwkundige plan. Het is een kloek gebouw dat zich zo extravert mogelijk wil opstellen, met diverse sportfuncties die zowel ruimtelijk als organisatorisch intensief met elkaar verbonden zijn. Het is een zeer functioneel compact gebouw met gestapelde zalen.
De aansluiting met het maaiveld wordt gevormd door een plint waarin strokenramen de activiteiten in het souterrain zichtbaar maken. Een glazen strook maakt de extraverte functies en sporten als fitness en squash zichtbaar en zorgt voor een optimale relatie tussen binnen en buiten. Het begin en het einde van de expressieve gevelband vormen de opening van de entree. Het ‘zwevende’ gebogen dak boven een translucente strook maakt de grote maat van de sportzalen op de verdieping zichtbaar.