Tilburg, Thomas de Beer

Het stedenbouwkundig plan voor de omgeving van het museum Stichting de Pont is een soort hof, omsloten door bebouwing, waarin vier losse blokken zijn opgenomen. Deze blokken markeren de overgang tussen twee verschillende gebieden. Namelijk het verkeer- en parkeergedeelte en de parkachtige strook voor het museum. Ter wille van de beoogde royale ruimtelijkheid dient voorkomen te worden dat deze reeks van vier appartementgebouwen de hof splitst. Dit ontwerp beoogt daarom om de 52 (4×13) gewenste woningen in een zo luchtig mogelijk volume op te nemen. Op de begane grond is een ruime glazen entreehal, de bergingen en garages bevinden zich in een lager gelegen gesloten volume, waarop een rondlopend bovenlicht staat, zodat er onder het overstek en door de hal heen een maximaal doorzicht wordt behouden.