Stedenbouwkundig plan De Venser

Tijdens de participatiebijeenkomst voor bewoners is donderdag 22 april de stedenbouwkundige visie gepresenteerd voor de Venser in Amsterdam Zuidoost. Het gebied van ‘De Venser’ zal worden getransformeerd tot een levendige buurt met een nieuw zorggebouw van ca. 300 woningen en daarnaast zullen ca. 550 woningen worden toegevoegd. Voor meer informatie zie: Gemeente Amsterdam

Maria Goretti Volendam

RU+PA is geselecteerd om het nieuwe woningbouwproject op de Maria Gorettilocatie in Volendam te ontwerpen. Uitgangspunt daarbij is om een in alle aspecten duurzaam en vriendelijk ontwerp te maken dat past bij de bestaande bebouwing van Volendam. Binnenkort meer informatie over dit project.

Mariendaal paviljoen

Onderwijspaviljoen Mariendaal is onderdeel van een ensemble lage gebouwen met een maatschappelijke functie. De transformatie van het paviljoen dient de monumentaliteit van het pand te reanimeren alsmede, door de nieuwe duurzaamheidsconcepten, het gebouw voor te bereiden op een niéuw leven. Zie Mariendaal voor meer informatie over het project.

Visie St. Jorisweg Delft

In opdracht van GGZ Delfland maken wij momenteel een visie voor het herontwikkelen van het terrein aan de St. Jorisweg in Delft. Op basis van deze visie wordt het vervolg van de stedenbouwkundige ontwikkeling bekeken.

IKC Overhoeks opgeleverd

Onlangs is in Amsterdam Overhoeks het indrukwekkende nieuwe gebouw van IKC Overhoeks voor InNoord opgeleverd, waarvan binnenkort de officiële opening zal zijn. Het modern en transparante BENG kindcentrum van circa 3.900 m² is een compact, gestapeld gebouw verdeeld over vier bouwlagen. Het gebouw is optimaal geïsoleerd en energetisch zeer efficient. Hoge plafonds en grote oppervlaktes glas dragen daarnaast bij aan het comfort en maken het een Frisse Scholen Klasse B schoolgebouw. Betrokken partijen bij de realisatie van IKC Overhoeks: Cliënt: InNoord – Promeijer | Architect: rudy uytenhaak + partners architecten | Designpartners: Pieters Bouwtechniek – Vaecon – PW Vooijs – Adviesbureau DWA | Aannemer: K. Dekker Bouw en infra. Foto: Pieter Kers | Beeld.nu. Voor informatie over het project zie IKC Overhoeks.

RU+Pub quiz

Kerstborrel 2020! Met thuis afgeleverde borrelpakketten en een pubquiz via Teams met vragen over het bureau en alle collega’s, was het toch een feestelijke afsluiting van het jaar. We wensen iedereen fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling!

Gewonnen Cobouw Award

Team !MPULS heeft de Cobouw Duurzaamheids Award gewonnen met het project Stadhuis Eindhoven dat op een slimme manier verduurzaamd is. Het project is onderdeel van een groter project, waarin de komende jaren meerdere gebouwen van de Gemeente Eindhoven verduurzaamd worden. Dat de transformatie van dit project en de samenwerking van team !MPULS zoveel waardering krijgt, vinden wij heel fijn. Team !MPULS is een samenwerking van: Brinkgroep, Kuijpers, Ballast Nedam Zuid, DWA, DOOR architecten en rudy uytenhaak + partners architecten.

100 jaar Modern Den Haag

Een prachtig boek over Den Haag en haar geschiedenis van moderne architectuur in de laatste eeuw. Het boek geeft een overzicht van Haagse stedenbouw, architectuur en technologie en de ontwikkelingen die voort zijn gekomen uit de behoefte naar innovatie. Projecten La Fenêtre en Leyweg zijn in het boek opgenomen. 100 jaar Modern Den Haag – ISBN 978-94-6208-579-4

Kavel 7 Overhoeks

Voor Kavel 7 in Amsterdam Overhoeks hebben we de studie gemaakt voor hoogbouw die de strip, de wijk Overhoeks en de Van der Pek buurt met elkaar verbindt. Helaas is ons team niet geselecteerd in deze tender. Wel zijn we trots op het ontwerp dat we in een samenwerking met 3XN architects hebben uitgewerkt. Renders: 3XN Architects