Vergunning voor Maria Goretti in Volendam toegekend en aannemer geselecteerd

De vergunning voor 83 woningen op de Maria Gorettilocatie in Volendam is onherroepelijk! Van den Hogen Bouwbedrijven en Fijn Wonen zijn geselecteerd voor de bouw van het woonensemble.

Vandaag is de aannemersselectie feestelijk gevierd in de haven van Volendam. Daarmee is de realisatie van dit project, dat bijdraagt aan betaalbare doorstroom in de regio, weer een stap dichterbij gekomen. Wanneer het inbreidingsproject gereed is biedt het nieuwe woonruimte dicht tegen de oude kom van het dorp. Door een betaalbare mix van 44 senioren appartementen, 30 zorgwonigen en 9 grondgebonden woningen is Maria Goretti een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod in Volendam.

Vergunning Brasa Village definitief!

Brasa Village verbindt! Vorige week konden wij op interactieve manier de laatste updates van dit project aan alle geinteresseerden presenteren op de NH Bouwstroomdagen en als kers op de taart is nu ook de vergunning voor dit project onherroepelijk! Dat betekent dat het bouwklaar maken van de grond binnekort kan gaan beginnen en het versnelde bouwproces in gang wordt gezet. Dankzij het modulaire systeem worden binnen korte tijd 520 nieuwe sociale huurwoningen gerealiseerd voor de krappe woningmarkt.

Bouwproces MFA Hilversum

Op de plek waar de nieuwe MFA Hilversum Zuid zal worden gebouwd stonden eerst de Paulusschool en het door brand verwoeste buurthuis De Lelie. Beide gebouwen zijn inmiddels door GP Groot circulair ontmanteld. Bruikbare bouwmaterialen zijn zo veel mogelijk geoogst en worden hergebruikt of gerecycled. Bij de werkzaamheden zijn de grote bomen op het schoolplein beschermd.

Zodra het terrein door GP Groot is vrijgemaakt start aannemer Vannorel met de nieuwbouw van MFA Hilversum zuid. Het hele proces is via https://www.debouwapp.nl/ te volgen. Deze gratis app is te downloaden in de appstore.

RU+PA wint Design&Build Mandemaat 3 in Assen!

We zijn trots om te kunnen mededelen dat we, samen met onze ketenpartners Hegeman Bouw&Infra en De Groot Installatiegroep, de bijzondere opgave om Rijkskantoor Mandemaat 3 in Assen te ontwerpen en bouwen hebben gewonnen!

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf werken we vanuit een integrale benadering aan een flexibel, aantrekkelijk, duurzaam, gezond en economisch gebouw. Hiervoor wordt een toekomstbestendig en losmaakbaar houten kantoorgebouw ontworpen en gerealiseer, waarin zoveel mogelijk uitkomende materialen van de demontage van het bestaande circulair worden hergebruikt. Het gebouw komt in een natuur inculief landschap waar verblijven en flora en fauna maximaal de ruimte krijgen.De oplevering staat gepland voor eind 2025.

Het project is een samenwerking met IMd Raadgevende Ingenieurs, Baljon Landschapsarchitecten, ZRi, Sweegers en De Bruijn en Alba Concepts.

We kijken ernaar uit om dit fantastische project samen met Het Rijksvastgoedbedrijf en de gebruikers te realiseren!

Beeld: WAX Architectural Vizualisations.

De bouw van Daltonschool De Poolster is gestart!

Vandaag was het feest in Tuindorp Oostzaan in Amsterdam Noord! Met behulp van de kinderen ging de eerste paal de grond in van het nieuwe schoolgebouw dat RU+PA ontwierp voor Innoord en de Gemeente Amsterdam. Behalve energetisch duurzaam is het gebouw ook circulair en toekomstbestendig op verschillende niveaus. Het vormt hiermee een pilotproject voor de verduurzaming van scholenbouw in Amsterdam.

Peter Cornielje vertelt over het bouwproces van De Tramhalte in Schagen

Met het stapelen van de laatste modules afgelopen week aan de Piet Ottstraat in Schagen is de laatste fase ingegaan en kan de afwerking van het gebouw met de prachtige bamboegevels beginnen. De hele bouw is snel gegaan, binnen twee weken stonden alle 44 woningen op hun plek. Naar verwachting wordt het blok in maart 2024 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

In deze video legt Peter Cornielje, procesmanager bij Wooncampagnie, helder uit hoe dat snelle bouwproces in zijn werk gaat!

Eerste modules geplaatst in Pijnacker

Na een vertraging van drie maanden is Ballast-Nedam begonnen met het stapelen van de modules voor het project Tuindershof in Pijnacker! De oeverzwaluwen die de bouwput als broedplaats hadden uitgekozen zijn uitgevlogen dus de bouw kan worden voortgezet. Er worden 64 nieuwe betaalbare huurwoningen geplaatst voor woningcorporatie Rondom Wonen.

Heruitgave Cities Full of Space beschikbaar!

Steden vol ruimte, het boek dat Rudy Uytenhaak schreef over stedelijke verdichting, is opnieuw beschikbaar in een Engelstalige uitgave!

Rudy Uytenhaak streeft naar het behoud van de stad als aantrekkelijke leefomgeving: zijn onderzoek aan de TU Delft heeft verrassende oplossingen en nieuwe tools opgeleverd voor stedenbouwkundigen en architecten. Het boek Cities Full of Space presenteert zijn reken- en ontwerpmethoden en illustreert ze met negen gebouwde projecten.

Verkrijgbaar via deze link

IPS op cobouw.nl

Op Cobouw.nl verscheen deze week dit inzichtelijke artikel over hoe het Innovatiepartnerschap Schoolgebouwen een positieve verandering teweegbrengt in de aanbesteding van scholenbouw. Onder andere aan het woord is Thomas Kraesgenberg van Hegeman Bouw en Infra, die samen met ons deel uitmaakt van Het Schoolvoorbeeld. De leestijd zeker waard! Klik hieronder voor het hele artikel.

Rotterdam Architectuur Maand

Het RU+PA team bezocht deze maand het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand. Wat een mooie invulling van het thema ‘De Natte Stad’ én een goede reden voor een bureau-uitje!