Eerste modules geplaatst in Pijnacker

Na een vertraging van drie maanden is Ballast-Nedam begonnen met het stapelen van de modules voor het project Tuindershof in Pijnacker! De oeverzwaluwen die de bouwput als broedplaats hadden uitgekozen zijn uitgevlogen dus de bouw kan worden voortgezet. Er worden 64 nieuwe betaalbare huurwoningen geplaatst voor woningcorporatie Rondom Wonen.

IPS op cobouw.nl

Op Cobouw.nl verscheen deze week dit inzichtelijke artikel over hoe het Innovatiepartnerschap Schoolgebouwen een positieve verandering teweegbrengt in de aanbesteding van scholenbouw. Onder andere aan het woord is Thomas Kraesgenberg van Hegeman Bouw en Infra, die samen met ons deel uitmaakt van Het Schoolvoorbeeld. De leestijd zeker waard! Klik hieronder voor het hele artikel.

Rotterdam Architectuur Maand

Het RU+PA team bezocht deze maand het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand. Wat een mooie invulling van het thema ‘De Natte Stad’ én een goede reden voor een bureau-uitje!

Nieuwe oplevering!

Onlangs is het modulaire project op het voormalige VVA terrein te Aalsmeer opgeleverd. Het ontwerp omvat twee alzijdige appartementengebouwen met in totaal 56 sociale huur appartementen. De gevel is bekleed met bamboe balken en contrasterende lichte accenten. Aan de binnenzijde worden de woningen ontsloten via een lichte hof.

Het Klokhuis

Op vrijdag 25 november Het Klokhuis – Prefab woning. Over woningen die in de fabriek gemaakt worden en daarna op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Woningen waarvan er in korte tijd veel van kunnen worden gebouwd. Uitzending gemist? Kijk dan Het Klokhuis – prefab woning.

Innovatie Partnerschap Scholen (IPS)

Wauw wat een geweldig nieuws! Hegeman Bouw & Infra B.V. en RU+PA samen met Alba Concepts, Pieters Bouwtechniek, De Groot Installatiegroep en DGMR Bouw één van de geselecteerde consortia voor IPS in Amsterdam. Vanuit het ‘Voorbeeldig Circulair Grid’ werkte het consortium aan de opgave voor hoogwaardige, duurzame en flexibele schoolgebouwen binnen budgettaire kaders en voor de komende 10 jaar is er een raamovereenkomst gemaakt voor de realisatie van 9 tot 30 scholen met maximaal drie partijen voor de Gemeente Amsterdam. Gefeliciteerd aan het hele team, alle adviseurs en bouwpartners!

FOOTPRINT

Rudy Uytenhaak + Partners Architecten (RU+PA) en Architectuur instituut Alkmaar (AiA) nodigen u graag uit voor de tentoonstelling FOOTPRINT. Een overzicht van gerealiseerde projecten van het bureau uit de afgelopen 42 jaar en de toekomstvisie op duurzaam ruimtegebruik en duurzaam bouwen geïllustreerd aan de hand van actuele projecten.

Het oeuvre van RU+PA kent een grote verscheidenheid aan projecten die ons dierbaar zijn. In deze projecten schuilt het DNA van RU+PA en daarmee hun overeenkomst als gevolg van onze werkwijze en kernwaarden: creatief ingenieurs vakmanschap. In FOOTPRINT wordt deze eenheid in verscheidenheid getoond in een serie nieuwe 1:1000 maquettes.

De tentoonstelling is van 15 november tot 4 december op weekdagen dagelijks te bezichtigen tussen 09:00 en 17:00 uur en tijdens voorstellingen in de bovenfoyer van TAQA Theater de Vest in Alkmaar. Wij hopen u te ontmoeten bij de opening op dinsdag 15 november om 20:00 uur. Het beschikbare aantal plaatsen is gelimiteerd, wij vragen u dan ook vooraf aan te melden. Aanmelden kan via arch[at]uytenhaak.nl o.v.v. FOOTPRINT of telefonisch via 020-305 7777. 

Villa Weldam Amsterdam

In een kleinschalige villawijk in Amsterdam heeft RU+PA het ontwerp gemaakt voor de renovatie en uitbreiding van een jaren ’60 villa. Met respect voor de bestaande architectuur is er een ontwerp gemaakt voor de hoogwaardige renovatie, waarbij de orginele woning is vergroot met een eigentijdse en passende uitbouw. Voor meer informatie zie: Project Weldam Amsterdam

Tuinhuizen Zwolle opgeleverd

In Zwolle zijn de twee villa’s aan de Zuiderkerkstraat opgeleverd. De woningen zijn in samenhang met de reeds gerealiseerde aanbouw van de naastliggende villa ontworpen als één ensemble van “tuinhuizen”. De gevels van de tuinhuizen zijn naar de Zuiderkerkstraat toe redelijk gesloten ontworpen, waarbij de gevelopeningen ondergeschikt zijn aan het volume. Voor meer informatie zie Project Zuiderkerstraat Zwolle

Woonmodules VVA

Na de ontwerpfase en het bouwen van de woonmodules in de fabriek is er afgelopen week gestart met het stapelen van Blok A van de 56 woningen voor het project VVA op het voormalige terrein van Voetbal Vereniging Aalsmeer.
Indrukwekkend is het om te zien dat Blok A in drie dagen tijd is opgebouwd met woonmodules die reeds volledig zijn voorbereid in de fabriek en zijn voorzien van installaties, keukens, badkamers en inbouw. Binnenkort wordt er gestart met het opbouwen van Blok B van het complex. Voor meer info zie: Project VVA Aalsmeer