Ontwikkel een land vol ruimte

De nieuwe Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is een feit! Aan hem de taak om een enorme achterstand qua kennis en organisatie die de laatste jaren, centraal en lokaal, op dit gebied is ontstaan in te halen. Zaak is dat de Minister verder kijkt dan alleen het tekort aan woningen. Het ontwikkelen van een land vol ruimte is de grote opgave! Zie het artikel van Rudy Uytenhaak en Harm Tilman.

Energieneutrale school Prorege Noorderhof

In opdracht van AMOS onderwijs ontwierpen we deze energieneutrale basisschool in een compact bouwvolume. Pro Rege Noorderhof maakt deel uit van een bestaand ensemble in Amsterdam Nieuw-West. Samen met het oude gedeelte vormt de nieuwbouw één geheel dat de binnenplaats omsluit. Door gebruik te maken van robuuste en warme materialen die onderhoudsarm zijn en mooi verouderen, vormen de gevels een eigentijdse verbinding met de bestaande bebouwing. De combinatie van metselwerk, betonstrips en latten, houten latten en geanodiseerde aluminium kozijnen geven het gebouw een levendige en eigentijdse uitstraling, die opgaat in de omgeving. Foto: Pieter Kers | Beeld.nu

Modulair bouwen VVA terrein Aalsmeer

In opdracht van Eigen Haard werkt RU+PA samen in Team Modulair aan het ontwerp van 56 sociale huurwoningen voor starters op het VVA terrein in Aalsmeer. Binnenkort zal er gestart gaan worden met de bouw. Zie de video hoe de modules gestapeld zullen worden. Team Modulair is een samenwerking van Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek, Pieters Bouwtechniek, Healthy Buildings en rudy uytenhaak + partners architecten.

Project 82 woningen ‘Maria Goretti’ Volendam

Het ontwerp voor het nieuwbouwproject ‘Maria Goretti’ in Volendam is goed ontvangen. Wij zien het verdichten van deze oude schoollocatie met 82 nieuwe huur- en zorgwoningen, ontworpen als één ensemble, als een unieke kans voor een kwalitatieve impuls op deze locatie nabij het historische hart van ‘Oud Volendam’. Voor meer informatie zie project: ‘Maria Goretti’ Volendam

Stadhouderspark – vergroenen van de binnenstad

Zoals in alle steden is ook in Amsterdam, en zeker sinds Covid, behoefte aan meer openbare ruimte. In het verlengde van “Steden vol Ruimte” hebben wij een studie gemaakt om rond de binnenstad een Stadhouderspark te maken. Heel simpel: Zochers Singelpark in ere hersteld! Als introductie deze video
van anderhalve minuut met een uitleg van het plan. Volgende week is er een afspraak om met de wethouder en stadsdeelbestuurder te oriënteren, of en hoe dit idee zou kunnen laten landen.

Competitie ontwerp Tuindershof Pijnacker

In Pijnacker ontwerpt RU+PA in opdracht van Rondom Wonen en Heddes Bouw & Ontwikkeling aan een BENG appartementencomplex met daarin 64 woningen van Ursem Modulaire Bouwsystemen. Binnenkort meer info over dit project.

DETAIL artikel Dafne Schippersbrug

Dafne Schippersbrug in DETAIL als voorbeeld voor efficiënt ruimtegebruik door een brug, een school en een park te combineren als een samenhangend geheel in één ontwerp. Ontworpen door rudy uytenhaak + partners architecten in samenwerking met NEXT architects, ARUP en Bureau B+B landschapsarchitecten in opdracht van de Gemeente Utrecht. check hier het artikel met een film van Marcel IJzerman.

Geselecteerd voor het ontwerp van IKC Amsteldrie

Na een drukke tender periode zijn wij verheugd geselecteerd te zijn door Zonova en Gemeente Amsterdam om het ontwerp te maken voor IKC Amsteldrie in Amsterdam-Zuidoost! IKC Amsteldrie wordt een Integraal Kind Centrum van circa 3.200 m² in de nieuwe hoogstedelijke wijk SPOT Amsterdam. Het gebouw wordt een speciale ontmoetingsplek in de wijk met een duurzaam en groen karakter, voor onderwijs, sport en buitenschoolse opvang voor ca. 400 kinderen van 0 t/m 13 jaar. We zijn trots om voor IKC Amsteldrie het ontwerp te mogen maken en gaan graag met het hele team van betrokken partijen van start om een duurzaam en dierbaar gebouw te realiseren. team: Zonova, Gemeente Amsterdam, Versluisgroep en RUPA. Render: Spotamsterdam | kaan architecten

Start ontwerp MFA Hilversum-Zuid

Gisteren was de persaankondiging voor de start van het ontwerp van MFA Hilversum-Zuid in opdracht van de Gemeente Hilversum. Middels een Europese aanbesteding is RU+PA geselecteerd om het ontwerp te maken voor deze multi functionele accommodatie. De nieuwe MFA Hilversum-Zuid zal circa 2.650 m² groot worden en ruimte bieden aan Buurthuis De Lelie, De Paulusschool, Bink buitenschoolse opvang en Jeugd en Gezin. Daarbij wordt er nog onderzocht of het ook mogelijk is om een jongerencentrum op te nemen in de MFA. We zien er naar uit om samen met alle betrokken partijen een mooi project te maken. Team: Gemeente Hilversum, Versa Welzijn, GGD Gooi en Vechtstreek, Alberdingk Thijm Scholen BINK kinderopvang en rudy uytenhaak + partners architecten.

Verjongingsslag Amsterdamse architectenbureaus

Er vindt een verjongingsslag plaats bij veel Amsterdamse architectenbureaus die in de jaren 80 en 90 zijn opgericht. Deze week stelt Arcam graag Rob Wesselink en Duco Uytenhaak voor. Rob en Duco zijn in 2015 partner geworden naast rudy uytenhaak in het bureau rudy uytenhaak + partners architecten dat vorig jaar zijn 40-jarig jubileum vierde. Lees hier het interview waarin beide architecten met ambities voor de toekomst worden geïntroduceerd.