Stadswijk Oostenburg genomineerd voor de NEPROM-prijs 2024

Stadswijk Oostenburg is genomineerd voor de NEPROM-prijs 2024! We zijn trots deel uit te maken van dit mooie project, een plek om te wonen, werken en ondernemen in een historisch stuk stad met hoogwaardige architectuur. Urhahn Stedenbouw en Strategie heeft samen met de Gemeente Amsterdam een plan gemaakt voor een geleidelijke organische ontwikkeling van het gebied. RU+PA ontwerpt in opdracht van Stadgenoot twee gebouwen met woningen bedrijfsruimten binnen dit plan. Klik hier om het hele project te bekijken.

Bezoek ABC Keramik

Afgelopen vrijdag bezochten Rob, Iris en Jelmer de fabriek van ABC Keramik (ABC Klinkergruppe) in Westerkappeln, Duitsland, op uitnodiging van Jos Neet van GDS Keramiek. Met duidelijke passie voor het familiebedrijf, architectuur en het ontwikkelen van innovatieve producten werden ze ontvangen door Markus en David Lanfervoss. In een rondleiding door de fabriek was te zien hoe steeds minder virgin grondstoffen nodig zijn in het productieproces en steeds meer duurzame energie wordt gebruikt. In het laboratorium wordt geëxperimenteerd met bewerkingen van het materiaal (zie foto) om tot unieke en duurzame producten te komen. Er is veel inspiratie opgedaan die ongetwijfeld binnenkort terug te vinden is in onze projecten!

Akkoord gemeenten over De Nieuwe Kern

In samenwerking met Gemeente Ouder-Amstel, Gemeente Amsterdam en Ymere gaan RU+PA, Heddes Bouw & Ontwikkeling en Ursem Modulaire Bouwsystemen ca. 340 tijdelijke sociale huurwoningen realiseren in het gebied De Nieuwe Kern.

Deze woningen, bestemd voor jongeren, starters en statushouders, zijn onderdeel van het stedenbouwkundig plan De Nieuwe Kern, dat zal komen te liggen tussen station Duivendrecht, De Johan Cruijff Arena en de A2. De komende jaren wordt daar stapsgewijs een nieuwe groene stadswijk gerealiseerd. Midden in de woonbuurt komt ook een houtbouw paviljoen te staan met maatschappelijke en sociale functies die de buurt zowel ondersteunen als laten bruisen. De tijdelijke woningen zullen na 15 jaar worden herplaatst om een permanente bestemming te krijgen.

Dit project is onderdeel van de NH Bouwstroom. In onderstaand artikel is meer te lezen over het bereikte akkoord.

Winst! RU+PA ontwerpt het nieuwe Stevenshofcomplex in Leiden

We zijn trots dat we in een samenwerking met Marseille Buiten de tender hebben gewonnen voor het nieuw te bouwen IKC in de wijk Stevenshof in Leiden. De opdracht omvat het ontwerp van twee basisscholen, een gymzaal en een kinderopvang van in totaal zo’n 5000m2. We hebben een integrale visie voor de fasering, het gebouw, het schoolplein en de omliggende groenstructuren gepresenteerd aan de schoolbesturen en gemeente. De volgende stap is het verder vormgeven van deze visie om een stimulerende leeromgeving te creeen voor de volgende generatie. Op de afbeelding de situatie zoals die nu is.

De Tramhalte in Schagen is opgeleverd

Vandaag werd de oplevering van het complex met 44 kleine gezinswoningen aan de Piet Ottstraat feestelijk gevierd. Vanaf volgende week betrekken de eerste bewoners hun nieuwe appartementen. Met deze 44 kleine gezinswoningen in opdracht van de Wooncompagnie zijn we weer een stapje dichter bij het rechttrekken van het tekort in betaalbare woningen.

De directe buren van het complex, omroep Noordkop Centraal, maakte dit mooie verslag van de oplevering waarin het enthousiasme voor het nieuwe bouwen goed te voelen is.

Vergunning IKC Elementen-Schenkel verleend

De vergunning voor de bouw van IKC Elementen-Schenkel in Nissewaard is verleend.

Het nieuwe IKC gaat twee basisscholen, een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en een gymzaal huisvesten. Het getrapt oplopende gebouw heeft vijf bouwlagen. De klaslokalen hebben wijds uitzicht over de Oude Maas en de op het zuiden georienteerde speelpleinen geven het ontwerp een dynamisch en vrij karakter.

Vergunning voor Maria Goretti in Volendam toegekend en aannemer geselecteerd

De vergunning voor 83 woningen op de Maria Gorettilocatie in Volendam is onherroepelijk! Van den Hogen Bouwbedrijven en Fijn Wonen zijn geselecteerd voor de bouw van het woonensemble.

Vandaag is de aannemersselectie feestelijk gevierd in de haven van Volendam. Daarmee is de realisatie van dit project, dat bijdraagt aan betaalbare doorstroom in de regio, weer een stap dichterbij gekomen. Wanneer het inbreidingsproject gereed is biedt het nieuwe woonruimte dicht tegen de oude kom van het dorp. Door een betaalbare mix van 44 senioren appartementen, 30 zorgwonigen en 9 grondgebonden woningen is Maria Goretti een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod in Volendam.

Vergunning Brasa Village definitief!

Brasa Village verbindt! Vorige week konden wij op interactieve manier de laatste updates van dit project aan alle geinteresseerden presenteren op de NH Bouwstroomdagen en als kers op de taart is nu ook de vergunning voor dit project onherroepelijk! Dat betekent dat het bouwklaar maken van de grond binnekort kan gaan beginnen en het versnelde bouwproces in gang wordt gezet. Dankzij het modulaire systeem worden binnen korte tijd 520 nieuwe sociale huurwoningen gerealiseerd voor de krappe woningmarkt.

Bouwproces MFA Hilversum

Op de plek waar de nieuwe MFA Hilversum Zuid zal worden gebouwd stonden eerst de Paulusschool en het door brand verwoeste buurthuis De Lelie. Beide gebouwen zijn inmiddels door GP Groot circulair ontmanteld. Bruikbare bouwmaterialen zijn zo veel mogelijk geoogst en worden hergebruikt of gerecycled. Bij de werkzaamheden zijn de grote bomen op het schoolplein beschermd.

Zodra het terrein door GP Groot is vrijgemaakt start aannemer Vannorel met de nieuwbouw van MFA Hilversum zuid. Het hele proces is via https://www.debouwapp.nl/ te volgen. Deze gratis app is te downloaden in de appstore.

RU+PA wint Design&Build Mandemaat 3 in Assen!

We zijn trots om te kunnen mededelen dat we, samen met onze ketenpartners Hegeman Bouw&Infra en De Groot Installatiegroep, de bijzondere opgave om Rijkskantoor Mandemaat 3 in Assen te ontwerpen en bouwen hebben gewonnen!

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf werken we vanuit een integrale benadering aan een flexibel, aantrekkelijk, duurzaam, gezond en economisch gebouw. Hiervoor wordt een toekomstbestendig en losmaakbaar houten kantoorgebouw ontworpen en gerealiseer, waarin zoveel mogelijk uitkomende materialen van de demontage van het bestaande circulair worden hergebruikt. Het gebouw komt in een natuur inculief landschap waar verblijven en flora en fauna maximaal de ruimte krijgen.De oplevering staat gepland voor eind 2025.

Het project is een samenwerking met IMd Raadgevende Ingenieurs, Baljon Landschapsarchitecten, ZRi, Sweegers en De Bruijn en Alba Concepts.

We kijken ernaar uit om dit fantastische project samen met Het Rijksvastgoedbedrijf en de gebruikers te realiseren!

Beeld: WAX Architectural Vizualisations.