visie     mensen     samenwerkingen     vacatures

rudy uytenhaak + partners architecten

rudy uytenhaak + partners architecten is een onderzoekend en creatief bureau dat ontwerpt met aandacht voor belevingswaarde, maakbaarheid en duurzaamheid. Geïnspireerd door en met liefde voor het ambacht maken wij ruimte voor mensen, hun dromen en ambities. Ruimtes die inspelen op de ontwikkeling van de dynamische stad. Typerend voor het bureau is om analytisch onderzoek naar stedenbouw, architectuur, typologieën en materiaalinnovatie te vertalen in rationele en vernieuwende ontwerpen. Onze architectuur tekent zich in contextuele, integrale, duurzame ontwerpen die dierbaar zijn en blijven. Ontwerpen die comfort bieden, overzichtelijk zijn en functionaliteit koppelen aan een boeiende ruimtelijkheid.

Beleving

Ruimte gaat leven als zij contact maakt met de verlangens van de bewoner of bezoeker. Die ruimte maken wij graag. Ruimte die de zintuigen raakt. Zichtbaar in het licht, te horen in de akoestiek en te voelen in de temperatuur en luchtkwaliteit. Wanneer wij maat, ritme, textuur en kleur op elkaar en op de menselijke bewegingen afstemmen, ontstaat identiteit en een eigen sfeer.

Ontmoetingen tussen mensen, culturen, functies en bewegingen scheppen het milieu waar mensen leven. Van groots en openbaar tot klein en privé maken wij ruimte op menselijke maat. Wij zoeken daar bij steeds naar de interactie tussen die verschillende schaalniveaus. Te midden van landschap, stad en woning. Tussen bebouwd en onbebouwd, individu en gemeenschap.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is doen en denken. Natuurlijk omvat duurzaam ontwerpen slim omgaan met ruimte, water, grondstoffen en energie en het streven naar de beste resultaten bij keurmerken als BREEAM, GPR en Frisse Scholen. Maar het is ook een breder bewustzijn.

Wij geloven in cyclisch denken op het juiste schaalniveau, nu en straks. In het dusdanig opzetten van een ontwerp dat het ook nog mee kan bewegen met de tijd en het budget. Een globaal besef dat resulteert in lokale kwaliteit.

Al ontwerpend zoeken we niet alleen naar integrale en flexibele oplossingen, maar ook naar (innovatieve) kansen. Wij stellen onszelf altijd eerst de wezenlijke vraag wat gepast is voor de opdrachtgever, gebruiker en de plek. Dat is niet altijd nieuwbouw, maar kan ook renovatie of een tijdelijk gebouw zijn.

Uiteindelijk maken wij altijd gebouwen die je kunt koesteren. Dierbaarheid is ook duurzaamheid.

Samenwerken

Architectuur is teamsport. Als architect maken wij ruimte. Letterlijk, maar ook ruimte voor de expertise en wensen van anderen. Want goed samenwerken op alle niveaus werkt inspirerend, en dat leidt op een plezierige manier tot het beste eindresultaat.

Wij beginnen een ontwerp altijd met vragen stellen. Aan de opdrachtgever, gebruikers en locatie. Door goed te luisteren, observeren en analyseren definiëren we samen de werkelijke opgave. Met onze creativiteit en verbeeldingskracht schetsen we mogelijkheden om zo gaandeweg oplossingen met toekomstwaarde te ontwikkelen.

Onze brede basiskennis van kosten, constructie en bouwfysica gebruiken we om een bindende en stimulerende rol in het ontwerpteam te vervullen. Zo kunnen wij samen met onze partners het optimale gebouw realiseren. Nieuwe samenwerkingsvormen als ketensamenwerking en BIM helpen ons daarbij.

Mensen
Marianne Bogman
Marianne Bogman
office manager
Bertus Bomhof
Bertus Bomhof
MSc architecture
Iris van den Brink
Iris van den Brink
MSc architecture
Martijn Goejer
Martijn Goejer
Stagiair
Ivo Grasman
Ivo Grasman
MSc architecture
Tirza van der Greft
Tirza van der Greft
architect
Wouter Hesterman
Wouter Hesterman
MSc architecture
Daan Jansen
Daan Jansen
BA architecture
Bjorn Marsman
Bjorn Marsman
MSc architecture
Andrea Nienoord
Andrea Nienoord
architect
Philip Palmer
Philip Palmer
architect
Vera Six
Vera Six
MSc architecture

Vacatures

Stagiair architectuur
Wij zijn op zoek naar (een) stagiair(s) (TU) voor de periode januari tot en met juli 2019.

Open sollicitatie
Wij zijn altijd op zoek naar talent.

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresserd in een van de functies wacht dan niet en stuur je CV en portfolio (in PDF) naar Marianne Bogman op arch[at]uytenhaak.nl.