Team Rudy Uytenhaak Architectenbureau, NEXT architects, B+B, Arup en Vitruvius bouwkostenadvies heeft de architectenselectie voor basisschool Montessorischool Oog in Al en een fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal gewonnen!
Een ranke hangbrug in combinatie met een goed doordachte inpassing van de school en de aanlanding in het plantsoen gaven in de Europese aanbesteding de doorslag.

De architecten zullen na de zomer het schetsontwerp vertalen in een Voorlopig Ontwerp. Voor de aanleg van de fietsbrug en aanlanding worden de huidige twee scholen en de gymzaal in het Victor Hugoplantsoen gesloopt. Basisschool de Eben-Haëzer zal in Leidsche Rijn een nieuwe plek krijgen. OBS Montessorischool Oog in Al komt, samen met de gymzaal, fietsbrug en de aanlanding, terug in het ontwerp op het Victor Hugoplantsoen. Met de fietsbrug wil de gemeente het fietsgebruik stimuleren. Voor fietsers vanuit het centrum en Oog in Al ligt er straks een snelle verbinding naar Leidsche Rijn, het toekomstige centrum en richting het Groene Hart en vice versa.