Immanuelschool bijna opgeleverd

Voor Amos Onderwijs bouwen wij samen met Badhoeve Bouw aan de Immanuelschool in Amsterdam, waarvan de bouw bijna is afgerond. Ruimtes in Beeld maakte hiervan foto's die hier te zien zijn. Team: Amos Onderwijs, rudy uytenhaak + partners architecten, Badhoeve Bouw, Pieters Bouwtechniek, Sijperda Hardy, Kolom Bouwadvies.

De Broeckgouw in vogelvlucht

Voor de Gemeente Edam-Volendam hebben we de nieuwbouw voor project De Broeckgouw fase 9 & 10 ontworpen. Koopmans Bouwgroep geeft met deze mooie vogelvlucht een goede indruk van het project. Klik hier voor de dronefilm van het project.

Eerste villa’s uit de steigers

Tussen het riet en de elzenhagen worden de villa’s van Elzenhove in Zwaanshoek steeds meer zichtbaar. De villa’s zijn zo ontworpen dat het natuurlijke karakter van het recreatiegebied de boseilanden behouden blijft en aan het einde van het jaar zullen de woningen worden opgeleverd. Team: Smits Bouwbedrijf, rudy uytenhaak + partners architecten, Adviesbureau Sijperda-Hardy, Snetselaar Constructieve Ingenieurs. Voor projectinfo zie Elzenhove.nl

Bouwstart IKC Overhoeks

"We bouwen een school aan het IJ", zongen de kinderen op de grote zandvlakte in de wijk Overhoeks te Amsterdam Noord afgelopen dinsdag. Onder luid gejuich van de leerlingen en alle betrokken partijen is de bouwstart van de nieuwe IKC Overhoeks feestelijk gevierd. Voor projectinfo zie IKC Overhoeks. Team: InNoord, ProMeijer, rudy uytenhaak + partners architecten, K Dekker Bouw & Infra b.v., De Geus Bouw, Pieters Bouwtechniek haarlem, DWA, Vaecon, Wim Vooijs.

Bouw Missiehuis Hoorn gestart

Op woensdag 22 mei is op feestelijk wijze de start bouw gevierd voor Missiehuis in Hoorn. Op het landgoed zal het originele monumentale Missiehuis uitgebreid worden met 109 moderne appartementen in 4 nieuwe woongebouwen. In opdracht van M.J. de Nijs Projectontwikkeling hebben we het ontwerp van de nieuwbouw gemaakt, die door Heddes Bouw & Ontwikkeling gerealiseerd zal worden. Voor meer informatie over het project zie: missiehuishoorn.nl.

Nieuwe entree Gigant klaar

De nieuwe glazen entree van het Huis voor Schoone Kunsten in Apeldoorn is klaar! Vanaf heden is de fusie van Gigant en Markant ook fysiek zichtbaar. Opvallend element in het ontwerp is het interactieve lichtkunstwerk van Jakub Valtar, dat de gebouwdelen verbindt. Tevens is er gestart met de plannen voor het verduurzamen van het gehele gebouw. Foto's: www.indebuurt.nl

Contouren IKC De Kreek, fase 2 zichtbaar

In weer en wind bouwt Heddes Bouw en Ontwikkeling door aan IKC de Kreek, waarbij de contouren van het gebouw al duidelijk zichtbaar worden. Zo ook de houten constructie van het opgetilde dak, dat voor veel lichtinval op de leerpleinen zal zorgen en een eenvoudige uitbreiding in de toekomst mogelijk maakt.

Hoogste punt Elzenhove bereikt

De villa's van het plan Elzenhove in Zwaanshoek krijgen hun leien- en rieten kappen. Smits Bouwbedrijf zorgt er momenteel voor dat deze super strak gelegd worden. Met deze natuurlijke materialen, zullen de woningen straks één geheel gaan vormen met het gebied, dat zich kenmerkt door de vele waterpartijen, rietkragen en elzensingels.

Missiehuis Hoorn VR Tour

Wonen op landgoed Missiehuis Hoorn. Op donderdag 7 maart en zaterdag 16 maart zijn er weer informatiedagen. Om een indruk te krijgen van dit plan, is hier een link naar de verkoopsite met een VR Tour.

IKC de Kreek fase 2, Start bouw

Een prachtige dag voor IKC de Kreek in Hoorn gisteren waar kinderen de eerste palen mochten slaan voor fase 2 van het onderwijsgebouw. Voor Gemeente Hoorn heeft rudy uytenhaak + partners architecten het plan gemaakt voor de nieuwe IKC dat gebouwd zal worden door Heddes Bouw & Ontwikkeling. Zie Gemeente Hoorn voor meer informatie. Fotograaf: Marcel Rob Fotografie

IKC de Kreek fase 2, VR beelden

14 februari worden de eerste palen geslagen voor het project IKC de Kreek fase 2 in Hoorn. Om een indruk te krijgen van het plan, hiermee een link voor de VR beelden.

Zwolle, plan geïllustreerd door Floor Rieder

Als informatiebrochure voor de omwonenden van een nieuwbouwproject in Zwolle, hebben de eigenaars prachtige illustraties laten maken door Floor Rieder. In de flyer vertellen de nieuwe bewoners over hun ideeën en dit kleinschalige nieuwbouwplan.

Eerste Bodemlus voor De Broeckgouw

Feest! Op 19 december is de bouwstart gevierd van de nieuwe gasloze woonwijk De Broeckgouw fase 9&10 in Volendam. De eerste bodemlus van de bodemwarmtepompsystemen, waarmee alle woningen individueel worden uitgerust, is geboord. Het project is in opdracht van de Gemeente Edam-Volendam ontworpen en zal door Koopmans TBI worden gebouwd. Voor meer informatie over het project zie: De Broeckgouw.

Noordmansschool ‘eerste’ paal geslagen

Onder toeziend oog van de allerkleinsten is op 4 december de 'eerste' paal geslagen van de Noordmansschool in Amsterdam. Voor Stichting AMOS is er een energieneutrale school ontworpen volgens de principes van Frisse Scholen B. Het compacte gebouw zal door Bouwbedrijf Selie B.V. worden gebouwd. Voor projectinfo zie Noordmansschool.

Plan Elzenhove in vogelvlucht

Voor Smits Bouwbedrijf hebben we het project Elzenhove ontworpen met 17 energiezuinige villa's waar momenteel druk gebouwd wordt. Een vogelvlucht van de nieuwe wijk in wording is te zien via YouTube.

Definitief Ontwerp IKC Overhoeks

In opdracht van InNoord hebben wij onlangs de DO fase afgerond voor het project IKC Overhoeks. De nieuwe IKC zal ca. 3.800 m² groot worden op een stedelijk kavel van ca. 1.100 m². Het gebouw biedt o.a. ruimte aan een basisschool met 20 klaslokalen en bijbehorende staffuncties, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang en een inpandige beweegbox (gymzaal) die buiten schooltijden ook door de buurtbewoners kan worden gebruikt. Voor info over het project zie IKC Overhoeks.

Nieuwe beelden Missiehuis Hoorn

In opdracht van De Nijs Projectontwikkeling hebben we het ontwerp van de woonblokken voor Missiehuis Hoorn gemaakt. De Beeldenfabriek maakte hiervan deze mooie beelden.

Staalprijs 2018, Dafne Schippersbrug bij laatste drie

Bij de Nationale Staalprijs 2018 is de Dafne Schippersbrug in Cat. D - Infrastructuur bij de laatste drie gekomen. "Een opvallende verschijning, welke getuigt van stedelijk inzicht met een aha-effect" beschrijft de jury. Zie hier de oorkonde.

Dafne Schippersbrug video: Marcel IJzerman

Woensdag 3 oktober wordt bekend of de Dafne Schippersbrug de Nationale Staalprijs 2018 ontvangt in de categorie Infrastructuur. Het ontwerp combineert een infrastructureel werk, een utilitair gebouw, de landschappelijke inrichting van de openbare ruimte en de stedenbouwkundige inpassing van deze elementen. De video van Marcel IJzerman toont dit unieke bouwwerk dat reeds iconische waarde heeft verworven voor de stad Utrecht. Zie hier de hele video

Verkoopevent Missiehuis in Hoorn

Op zaterdag 22 september organiseert De Nijs Projectontwikkeling een verkoopevent voor de eerste fase van het project Missiehuis in Hoorn, waar wonen in een landgoedachtige setting mogelijk wordt in een van de vier woongebouwen. rudy uytenhaak + partners architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe woonblokken met 109 luxe appartementen die ieder een eigen buitenverblijf hebben en landschapsarchitect Copijn maakte een plan voor de tuinen met als missie het bereiken van een ecologische balans tussen mens, plant en dier. Voor meer informatie: missiehuishoorn.nl

Stadskantoor Leyweg in the picture

Via de lezersfoto van Nu.nl kwamen we de reportage van Stadskantoor Leyweg in Den Haag tegen van Rob Kints fotografie. Mooi om de Leyweg met alle varianten van Hollandse luchten te zien. Voor de hele serie zie flickr.com

Feestelijke start bouw 17 villa’s Elzenhove

Samen met de toekomstige bewoners heeft Wethouder Tom Horn van de Gemeente Haarlemmermeer op 11 september het startsein gegeven voor de bouw van de 17 karakteristieke villa's op de Boseilanden in Zwaanshoek. Het plan Elzenhove heeft een sterk landschappelijk karakter met water- en groenpartijen. In opdracht van Smits Bouwbedrijf BV heeft rudy uytenhaak + partners architecten in samenwerking met Adviesbureau Sijperda-Hardy en Snetselaar Constructieve Ingenieurs, een plan gemaakt voor 17 energiezuinige royale vrijstaande woningen. De longhouse en squarehouse villa's hebben een rijke materialisering met rieten- en leienkappen en een bonte gevelsteen in aardetinten. Voor projectinfo zie Elzenhove.nl

Expositie Sluisbuurt Studies bij ARCAM

Hoogbouw of laagbouw? Hoe zal de Sluisbuurt in Amsterdam eruit gaan zien? Om een indruk te krijgen van de mogelijke gebouwen en straatbeelden, organiseert Architectuurcentrum Amsterdam samen met Gemeente Amsterdam en Academie voor Bouwkunst een expositie met maquettes en impressies van deze nieuwe hoogstedelijke woonwijk. Op 7 september vanaf 17.00 uur is de feestelijke opening van Sluisbuurt Studies bij Architectuurcentrum Amsterdam.

Omgevingsvergunning ingediend voor IKC De Kreek (fase 2)

MFA De Kreek ligt in de nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder in Hoorn en wordt in twee fasen gerealiseerd. In fase één is er een eerste vleugel gebouwd met diverse functies en nu in fase twee zal het gebouw worden uitgebreid met een tweede vleugel die ruimte zal bieden aan een IKC met openbare basisschool, kinderopvang en peuterspeelzaal. Het gebouw zal worden uitgevoerd in EPC 0.0 en voldoet op de meeste punten aan frisse scholen klasse A. Lees hier meer over het project.

Omgevingsvergunning verleend HsvK Apeldoorn

Voor de nieuwe entree van het Huis voor Schoone Kunsten is de omgevings-vergunning verleend. Op korte termijn zullen we hier in opdracht van de Gemeente Apeldoorn gaan starten met de verbouwing. Directeur Arjen Davidse vertelt in de Stentor

Nominatie Nationale Staalprijs 2018

JA! De Dafne Schippersbrug is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2018 in categorie D ǀ Infrastructuur. Gefeliciteerd! Gemeente Utrecht, rudy uytenhaak + partners architecten, NEXT architects, Arup, Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur, Van der Zalm Metaalindustrie B.V. en Strabag Nederland. Voor info zie: www.nationalestaalprijs.nl

Close to Reality – Tentoonstelling Zuiderkerk

Gemeente Amsterdam organiseert vanaf 23 juni in de Zuiderkerk de tentoonstelling 'Close to Reality', met meer dan 60 maquettes die een aantal grootstedelijke ontwikkelingen laten zien. Hierin opgenomen ook onze maquette van OBS Overhoeks in Amsterdam Noord. Voor bezoek en programmering zie www.wemakethecity.nl

WeMakeThe.City – Bicycle Architecture Biennale

20 juni start WeMakeThe.City festival in Amsterdam met o.a. Bicycle Architecture Biennale van BYCS. Een tentoonstelling over opvallende en vooruitstrevende fietsarchitectuur oplossingen, die reeds eerder te zien was. Hierin opgenomen o.a. de Dafne Schippersbrug. Voor locatie en programma zie: www.wemakethe.city

Feestelijke viering eerste paal Immanuelschool Amsterdam Nieuw-West

Afgelopen vrijdag is op feestelijke wijze de eerste paal geslagen voor de nieuwe Immanuelschool in Amsterdam Nieuw West. De Immanuelschool van AMOS onderwijs, krijgt een nieuw energieneutraal gebouw (EPC -0,1) met 12 klaslokalen en een bvo van 1.585 m². De compact vormgegeven school zal in twee lagen worden georganiseerd rond een centraal hart met een doorlopend circuit. Met o.a. systemen voor klimaatbeheersing, luchtwarmtepomp, energiezuinige installaties en 260 zonnepanelen, zal er een gebouw gerealiseerd worden zonder gasaansluiting en zonder aansluiting op het warmtenet. Lees hier meer over het project.

Nieuwe entree Huis voor Schoone Kunsten in Apeldoorn

De plannen voor een nieuwe transparante entree voor Huis voor Schoone Kunsten in Apeldoorn zijn goed ontvangen. Een tipje van de sluier over het ontwerp in het artikel van www.destentor.nl

Deutsche Bauzeitung – Park mit Schleife

Publicatie in tijdschrift 'Deutsche Bauzeitung' over het Victor Hugo Plantsoen en de Dafne Schippersbrug, naar het ontwerp van rudy uytenhaak + partners architecten in samenwerking met NEXT architects, Bureau B+B Urbanism and Landscape Architecture en ARUP. Voor het hele artikel zie www.issuu.com

Bicycle Architecture Biennale en de Dafne Schippersbrug

Tijdens architectuurweek Leiden vindt de 'Bicycle Architecture Biennale 2018' plaats. Deze tentoonstelling presenteert opvallende en vooruitstrevende fietsarchitectuur oplossingen. Hierin opgenomen de Dafne Schippersbrug in Utrecht, die wij in samenwerking met NEXT Architects, ARUP, Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur hebben ontworpen. Voor het hele programma zie: www.architectuurweek.org

Start voorbereiding nieuwbouw Elzenhove

Binnenkort starten de voorbereidingen van de bouw van plan Elzenhove Boseilanden Haarlemmermeer. In opdracht van Smits Bouwbedrijf heeft rudy uytenhaak + partners architecten het ontwerp gemaakt voor de villa's i.s.m. adviesbureau Sijperda-Hardy en Snetselaar Constructieve Ingenieurs. Voor meer informatie www.elzenhove.nl

De Partijlijnen – Verkiezingsbeloftes verbeeld

In aanloop naar de Amsterdamse verkiezingen wordt er 6 maart een discussieavond georganiseerd, waarin architectenbureaus in opdracht van Architectuurcentrum Amsterdam de partijprogramma's analyseren en verbeelden. De Partijlijnen - Verkiezingsbeloftes verbeeld. Zie voor informatie Architectuurcentrum Amsterdam

MFA Augustus tweede bij Amstelveense Architectuurprijs 2017

In de categorie Publieksprijs gebouwen heeft MFA Augustus de tweede prijs ontvangen tijdens de uitreiking van de Amstelveense Architectuurprijs 2017. Het gebouw werd in 2015 opgeleverd en huisvest onder andere de 2e Montessorischool en de Vrije School Parcival. Lees hier meer over het project.

Eervolle vermelding Betonprijs 2017

Tijdens de uitreiking van de Betonprijs 2017 heeft de jury de Dafne Schippersbrug in Utrecht een eervolle vermelding toegekend. 'De stedenbouwkundige inbedding, waarbij het fietspad met een elegante krul het hoogteverschil tussen weg en brug oplost, omarmen de openbare ruimte met park, basketbalveld, Montessorischool en plantsoen en zijn een mooie uitnodiging om met de fiets naar school te gaan' zegt de jury. Het project is een samenwerking van rudy uytenhaak + partners architecten, NEXT Architects, ARUP, ABT, Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur, aannemer Strabag Ippel en Ippel Civiele betonbouw in opdracht van de Gemeente Utrecht.

ru+pa ontwerpt OBS Overhoeks

rudy uytenhaak + partners architecten is geselecteerd voor het ontwerp van een nieuw schoolgebouw voor OBS Overhoeks. In opdracht van stichting InNoord zal er een duurzaam, eigentijds en stedelijk schoolgebouw worden ontworpen en gerealiseerd. De nieuwe basisschool zal zo’n 3.300 m² groot worden. De school biedt onder andere ruimte aan 20 klaslokalen, bijbehorende staffuncties en een inpandige gymzaal die ook buiten schooltijden door de buurtbewoners kan worden gebruikt. Lees hier meer over het project.

Vacature Project Architect

Wij zijn op zoek naar een Project Architect, met 5-10 jaar werkervaring in het ontwerpen van woning- en utiliteitsbouw, die de Nederlandse taal goed beheerst in woord en geschrift en ervaring heeft met het programma Revit. In een open en informele sfeer wordt gewerkt aan gevarieerde projecten op het gebied van stedenbouw, woningbouw en utiliteitsbouw. Als Project Architect werk je mee aan een diversiteit van projecten en stimuleren wij je om je verder te ontwikkelen. Voor informatie zie: Architectenweb.nl

Informatiemarkt De Broeckgouw druk bezocht

In Volendam zijn tijdens de informatiemarkt de plannen voor Nieuwbouwproject De Broeckgouw fase 9&10 met veel succes gepresenteerd. In opdracht van de Gemeente Volendam heeft rudy uytenhaak + partners architecten een plan gemaakt voor 156 woningen tegen de historische dijkzone van het Markermeer aan. Binnen het plangebied zijn vier deelgebieden ontworpen met elk hun eigen karakter binnen de groene parkachtige singels. Voor meer informatie: debroeckgouw.nl

Plan Elzenhove in de verkoop

De 17 villa's van het plan Elzenhove Haarlemmermeer zijn op 29 juni 2017 in de verkoop gegaan. In opdracht van Smit's Bouwbedrijf heeft rudy uytenhaak + partners architecten in samenwerking met Adviesbureau Sijperda-Hardy en Snetselaar Constructieve Ingenieurs het plan uitgewerkt. Meer informatie is te vinden op de site elzenhove.nl

Feestelijke opening Dafne Schippersbrug

Op zaterdag 13 mei is de “Dafne Schippersbrug” in Utrecht onder grote belangstelling geopend. Dafne Schippers opende de fietsbrug officieel samen met 18 hardlopende kinderen de “assistent brugopeners” die werden onthaald bij de finish van de 100 meter sprintbaan die de brug siert.
Het team rudy uytenhaak + partners architecten, NEXT architects, Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur en Arup heeft in opdracht van de Gemeente Utrecht met deze fietsbrug een “snelle” verbinding gerealiseerd tussen Utrecht en Leidsche Rijn.

rudy uytenhaak + partners architecten

Met groot enthousiasme maken wij bekend dat vanaf heden naast Rudy Uytenhaak ook Duco Uytenhaak en Rob Wesselink als partner aan ons bureau verbonden zijn. In deze nieuwe samenstelling gaan wij verder onder de naam rudy uytenhaak + partners architecten. Een vitaal bureau waarbinnen jong élan en frisse ondernemingszin samenkomen met 35 jaar brede ervaring in architectuur en stedenbouw. Zie voor meer informatie het uitgebreide interview met Rudy, Duco & Rob in de architect

Debat Hoogbouw 2 – Sluisbuurt – ARCAM

Op dinsdag 28 maart vond in de Tolhuistuin het door ARCAM georganiseerde debat hoogbouw 2 - de Sluisbuurt - plaats. Rudy Uytenhaak zette als gastspreker tijdens deze avond zijn uitgebreide analyse uiteen over het stedenbouwkundige plan voor de Sluisbuurt. Een samenvatting van zijn presentatie kunt u hier downloaden.

Reynaers Projectprijs 2016

Het Poolhouse in Bergen is geselecteerd voor de Reynaers Projectprijs 2016. Stemmen kan vanaf nu op Reynaers.nl tot en met 23 december!, bekijk hier ook de video van het project.

Dafneschippersbrug in aanbouw

De bouw van de Dafneschippersbrug over het Amsterdamsrijnkanaal tussen Utrecht en Leidsche Rijn is in volle gang.
In het weekend van 15 & 16 oktober werd het brugdek ingevaren.

Volg het bouwproces op de voet via de webcam!

Er is ook een indrukwekkende timelaps van het bouwproces gemaakt

Verduurzamen gemeentegebouwen Eindhoven

Rudy Uytenhaak Architectenbureau is na het PPS-traject als onderdeel van "!MPULS" geselecteerd voor de renovatie, het onderhoud én het maximaal verduurzamen van zeven gemeentelijke gebouwen in het Eindhovense stadshart!
De eerste opgave wordt de revitalisatie van het stadhuis.

virtuele tour door kantoor Maverick

Uiteraard vinden we het belangrijk om klanten zo'n compleet mogelijk inzicht te geven in de gepresenteerde ontwerpen. Naast de gebruikelijke tekeningen en renders waarmee een project kan worden gepresenteerd hebben we voor het interieurontwerp van het kantoor van Maverick Advocaten voor het eerst gebruik gemaakt van Virtual Reality om het project voor de klant inzichtelijk te maken. Klik hier voor meer gegevens over het project.

SO missiehuis afgerond

In opdracht van de Nijs projectontwikkeling is het Schetsontwerp voor de nieuwbouw achter het Missiehuis in Hoorn afgerond.
Het project omvat ca. 90 appartementen gelegen in het parkgebied achter het bestaande Missiehuis.

Broeckgouw Volendam

Rudy Uytenhaak Architectenbureau wint de aanbesteding voor het ontwerp van 156 woningen voor fase 9&10 in de Broeckgouw in Volendam.
De Broeckgouw wordt een woonwijk met ca. 1050 nieuwe woningen. Het stedebouwkundig ontwerp voor de wijk is gemaakt door KuiperCompagnons.

17 villa’s in de Haarlemermeer

Smits Bouwbedrijf wint i.s.m. Rudy Uytenhaak Architectenbureau de aanbesteding voor het ontwikkelen van 17 villa's in de Haarlemmermeer.

wedstrijd ontwerp 24 woningen diksmuide

In samenwerking met net-architectuur is het wedstrijdontwerp ingediend voor de vervangingsbouw van 24 sociale koopwoningen in Diksmuide (B). De bestaande technisch uitgeleefde woningen verschuilen zich richting het openbaar domein achter hun berging. In het ontwerp van de nieuwe woningen is de berging dan ook opgenomen in het volume om zo de afstand tussen straat en het wonen te beperken. Kenmerkend voor het ontwerp is de verfijnde geaccidenteerde voorgevel van 'pixel' metselwerk.

opening MFC Augustus in Amstelveen

MFC Augustus aan de hortensialaan in Amstelveen is feestelijk in gebruik genomen.
Het gebouw bevat 2 basisscholen, 2 Kinderdagverblijven en een USC*NSF sportzaal.

Lees hier meer over het project

Architectenselectie Immanuelschool

Rudy Uytenhaak Architectenbureau wint de Architectenselectie voor het ontwerp van de nieuwbouw van de Immanuelschool in Amsterdam nieuw west!

Hyperion Overhoeks

In samenwerking met Next Architects is het wedstrijd ontwerp ingediend voor het Hypepion lyceum op overhoeks in Amsterdam noord. De school beslaat ruim 8400m2 en is zowel vanaf de water als parkzijde te betreden.

Opening gemeentehuis Bloemendaal

Op 25 juni wordt het door bureau Uytenhaak in samenwerking met NEXT architects vernieuwde gemeentehuis van Bloemendaal officieel geopend. Op buitenplaats Bloemenheuvel stond ooit een royaal negentiende-eeuws gezinshuis, ontworpen door J.D. Zocher jr. Het werd afgebroken, waarna in 1966 een replica werd gebouwd om te dienen als gemeentehuis. De samenvoeging van 5 gemeenten en 50 jaar gebruik vroeg om een grondige vernieuwing. De architecten Rudy Uytenhaak en Marijn Schenk hebben het ‘oude’ aangezicht behouden door het statige voorhuis te laten staan. In het door Peter de Ruyter opgewaardeerde landschap versterkt de opzet van het nieuwe gemeentehuis met een nieuwe entree naar het publiekscentrum en een monumentale erker voor de raadzaal de alzijdige oriëntatie. Daarmee wordt het klassieke villatype van een autonoom "aanzienlijk gebouw in het landschap" versterkt. De ‘historische gelaagdheid’ is duidelijk zichtbaar gemaakt in de verbinding van de oud- en de nieuwbouw.
Achter het Zocherdeel is zo een veel opener en publieksvriendelijker gemeentehuis inclusief het nieuwe werken voor de ambtenaren ontstaan. Door een slimme indeling zijn er vier lagen binnen de oorspronkelijke envelop ruim en licht gemaakt.

Lees hier meer over het project

De Voorsprong schoolconcept

Sneller en met minder inspanning een flexibel, fris en duurzaam schoolgebouw. Dat is De Voorsprong; het schoolconcept dat samen met Heddes Bouw & Ontwikkeling,  Pieters Bouwtechniek en Schouten Techniek is ontwikkeld.

De Voorsprong is een integraal ontworpen onderwijs huisvesting voor een vaste prijs van €850 per vierkante meter. De Voorsprong is geschikt voor primair onderwijs met mogelijkheden voor Brede Scholen of een Integraal Kind Centrum.

De Voorsprong wordt turnkey opgeleverd, volledig uitgerust en binnen de bouwtijd van een half jaar. De Voorsprong biedt als basis een complete school, met een indeling die geheel door de opdrachtgever bepaald kan worden. De basis is uit te breiden met diverse pakketten met vooraf vastgestelde prijzen.

www.voorsprong.nu

Sociale koopwoningen Buggenhout

In samenwerking met net-architectuur, Sileghem & Partners en xEn advies is het wedstrijdontwerp ingediend voor een inbreidingsplan van 16 sociale koopwoningen in Buggenhout (B). Het ontwerp is opgebouwd uit een slimme en compacte schakeling van woningen die per twee of vier rond een centraal gelegen plein liggen waarmee een relatief hoge dichtheid wordt gecreëerd in een open setting.

Eerste paal brede school Hortensialaan

Schoolkinderen hebben de eerste paal van de brede school aan de Hortensialaan de grond in geslagen. Eerst mochten zij deze nog versieren met hun eigen handafdrukken. Dit werd feestelijk gevierd in het bijzijn van de toekomstige gebruikers en wethouder van onderwijs Maaike Veeningen.
Lees hier meer over het project

Opening PO-raad VO-raad

De nieuwe locatie van de PO-raad, VO-raad, VO-content en Schoolinfo is op 8 september feestelijk geopend door staatssecretaris van onderwijs, cultuur en wetenschap Sander Dekker. Deze organisaties gaan samen in één gebouw werken waardoor de communicatie en efficiëntie wordt verbeterd. Het interieur is ontworpen door Rudy Uytenhaak architectenbureau.

Gezondheidcentrum de Drecht opgeleverd

Het gezondheidscentrum de Drecht in Amsterdam is opgeleverd. Het ouderencentrum is verbouwd en heeft nu naast seniorenwoningen ook een gezondheidscentrum met apotheek op de begane grond. Het project ligt in Holendrecht en is onderdeel van de revitalisatie van deze wijk.

Bij het ouderencentrum is een uitbouw gerealiseerd die ruimte biedt aan het gezondheidscentrum en de apotheek. Daarbij is de plint transparant gemaakt en zijn ruime, zichtbare entrees gecreëerd. Op deze manier krijgt het gebouw een opener uitstraling naar het pleintje aan het Abcouderpad en de gebruikers meer daglicht. De gevel heeft een duidelijk afwijkende uitstraling ten opzichte van de overige gevels van de Drecht. Zo wordt in één oogopslag duidelijk dat hier een publieke functie gelegen is. Dit geeft het plein een meer publiek karakter en het zorgt ervoor dat het meer gaat aanvoelen en functioneren als centrumgebied voor de wijk.

Kantoor HHNK wint AIA publieksprijs

Rudy Uytenhaak architectenbureau heeft de AIA publieksprijs in ontvangst mogen nemen voor het kantoor van het Hoogheemraadschap. Het publiek heeft dit gebouw uitgeroepen tot mooiste gebouw van Heerhugowaard. Bedankt voor alle stemmen!

Lees hier meer over het HHNK

Rondleidingen FNWI en USC op de dag van de architectuur

Bureau Uytenhaak geeft op zaterdag 21 juni in de FNWI en het Universitair Sportcentrum in Amsterdam rondleidingen ter ere van de dag van de architectuur. De rondleidingen starten elk uur vanaf 11.30uur. Er wordt verzameld in de centrale hal van de FNWI, Science Park 904.

Meer informatie is te vinden op www.dagvandearchitectuuramsterdam.nl

Lees hier meer over de FNWI
Lees hier meer over USC Sport

Wedstrijd ontwerp Vlinderdreef Moerbeke ingediend

In samenwerking met ABT belgië en studiebureau Boydens is het wedstrijdontwerp voor de gemeentelijke basisschool de Vlinderdreef in Moerbeke ingediend. Het ontwerp behelst een nieuwbouw peuterschool van 1250m2 en de renovatie van 2000m2 bestaande lokalen en ondersteunende functies.

Opening ambassade Canberra

Op 26 februari opende minister Timmermans de nieuwe Nederlandse Ambasade in Canberra, naar ontwerp van Rudy Uytenhaak Architectenbureau. Rudy Uytenhaak was met Wilma Bierhaus bij de opening aanwezig en gaf op 27 februari een lezing aan de Universiteit van Sydney.

Het nieuwe ambassadegebouw is een vanzelfsprekend en zo naturel mogelijk gebouw geworden, in nauwe samenwerking met Royal Haskoning DHV energieneutraal gerealiseerd. Een compact, rechthoekig volume is verdeeld over twee verdiepingen, met een ruimtelijk interieur binnen een rationele constructie. De gelamineerde houten mantel die het gebouw omhult, zorgt voor een optimale klimaatbeheersing en geeft openheid waar dat klimaattechnisch mogelijk en representatief gewenst is.

Bekijk hier het project

Opening Hanepraij

Niemand minder dan Sinterklaas reisde vandaag af naar Gouda voor de feestelijke opening van zorgcentrum Hanepraij. Terwijl de Pieten langs de gevels naar boven klommen, was het voor de ramen een drukte van belang.

Hanepraij biedt op zo'n 13.000m2 onder meer ruimte aan 226 plaatsen voor psychogeriatrie en somatiek, individueel wonen voor mensen met een lichamelijke beperking en kleinschalig wonen voor mensen met dementie.

Lees hier meer over het project.

Opening Eriba

Op 7 november opent het nieuwe onderzoeksinstituut Eriba (European Research Institute on the Biology of Ageing) in Groningen officieel zijn deuren.

ERIBA bundelt fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar het verouderingsproces en de ziekten die daarmee gepaard gaan. Eriba trekt toponderzoekers uit de hele wereld aan en Rudy Uytenhaak Architectenbureau ontwierp dan ook een 'state of the art' gebouw.

Bekijk hier het project.

Expositie Oostelijk Havengebied

Op zaterdag 21 september opent het Borneo Architectuur Centrum (BAC) op het R.J.H. Fortuynplein in Amsterdam officieel zijn deuren. De openingstentoonstelling heet 'Het Oostelijk Havengebied, van stadsrand naar thuishaven', en gaat in op de ontstaansgeschiedenis van het Oostelijk Havengebied. Ook onze maquette van de woningen op Borneo Sporenburg is hier te zien.

Naast tentoonstellingen biedt het BAC onder meer workshops, lezingen en rondleidingen. Ook zijn er werkplekken te huur, kun je er koffie drinken en onder meer architectuurboeken kopen. Zo vormt het BAC een centrale ontmoetingsplaats voor toeristen en bewoners, werkenden en studenten, scholen en andere geïnteresseerden in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam.

Lees meer over ons project op Borneo/Sporenburg.

Fietsbrug en basisschool Utrecht

Team Rudy Uytenhaak Architectenbureau, NEXT architects, B+B, Arup en Vitruvius bouwkostenadvies heeft de architectenselectie voor basisschool Montessorischool Oog in Al en een fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal gewonnen!
Een ranke hangbrug in combinatie met een goed doordachte inpassing van de school en de aanlanding in het plantsoen gaven in de Europese aanbesteding de doorslag.

De architecten zullen na de zomer het schetsontwerp vertalen in een Voorlopig Ontwerp. Voor de aanleg van de fietsbrug en aanlanding worden de huidige twee scholen en de gymzaal in het Victor Hugoplantsoen gesloopt. Basisschool de Eben-Haëzer zal in Leidsche Rijn een nieuwe plek krijgen. OBS Montessorischool Oog in Al komt, samen met de gymzaal, fietsbrug en de aanlanding, terug in het ontwerp op het Victor Hugoplantsoen. Met de fietsbrug wil de gemeente het fietsgebruik stimuleren. Voor fietsers vanuit het centrum en Oog in Al ligt er straks een snelle verbinding naar Leidsche Rijn, het toekomstige centrum en richting het Groene Hart en vice versa.

Renovatie in Krimpen kan beginnen

De modelwoning is klaar en het contract getekend. De renovatie van de eerste van de 240 woningen in de Vogel- en Doornenbuurt in Krimpen aan den IJssel kan nu echt beginnen.

Op 8 mei tekenden SCoop en QuaWonen het contract voor renovatieproject Slim & Snel. QuaWonen selecteerde SCoop (een samenwerking tussen Hemubo, Rudy Uytenhaak architectenbureau, Cauberg Huygen en KCP) om de woningen zó te renoveren, dat bewoners er nog 50 jaar met plezier en energiezuinig kunnen wonen.

Bekijk hier het project.

‘MFC de Kreek’ in de Architect

Harm Tilman interviewde Rudy Uytenhaak voor het artikel 'Tussen droom en daad...' dat in de Architect van maart 2013 verschijnt. Een artikel over schoolgebouwen. Met bijzondere aandacht voor MFA De Kreek in Hoorn.

Nederlandse architecten blijken er, ondanks de strakke budgetten, nog steeds in te slagen onderscheidende publieke gebouwen te maken. Om de kloof tussen ambitie en budgetten te dichten en te voldoen aan de aangescherpte eisen met betrekking tot energie, isolatie en gebruik ontstaan er daadwerkelijk andere schoolgebouwen.

In Hoorn zette de gemeente een innovatieve aanbesteding in om extra duurzaamheidsambities te kunnen realiseren.

Lees meer over MFA De Kreek.

De maarteditie van de Architect is op 14 maart verschenen.

Hoogste punt MFC in Bangert en Oosterpolder

Maandag 19 december bereikt de bouw van het Multifunctioneel Centrum 'Bangert en Oosterpolder' haar hoogste punt. In dit volledig uit hout geconstrueerde gebouw zijn onder andere een brede school, een wijkcentrum en een sporthal ondergebracht.

Bekijk hier meer informatie over het MFC 'Bangert en Oosterpolder'

Ambassade Amman en Centrum voor Levenswetenschappen Groningen gepubliceerd in Jaarboek voor architectuur 2010/11

Het universiteitsgebouw in Groningen wordt beschreven als een gebouw dat functioneel en efficiënt is, alsook een markant en herkenbaar architectonisch symbool. Het "duurzaamste gebouw in Jordanië", de Ambassade in Amman, is opgenomen in het Jaarboek omdat hiermee "het ministerie verder bouwt aan de traditie om wereldwijd spraakmakende Nederlandse architectuur in te zetten op Nederlands domein".

Lees hier meer over de Ambassade Amman
Lees hier meer over het Centrum voor Levenswetenschappen