Amstelveen, MFA Augustus

Compact paviljoen in een park
De brede school Hortensialaan in Amstelveen is een duurzaam gebouw, als een compact paviljoen in het park. De nieuwe school biedt onderdak aan de 2e Montessorischool, de vrije school Parcival, twee BSO’s, een kinderdagopvang en een gymzaal. Het gebouw is voor deze gebruikers een eigen veilige omgeving, tegelijkertijd anticipeert het op de ruimte voor een goed inspirerend nabuurschap. 

Verschillende onderwijsconcepten eigen identiteit
De kwaliteit -ruimte en licht- van de klaslokalen vormt de unanieme basis voor de school. Het verschil in interne organisatie tussen de twee scholen uit zich in de tussenruimte voor de lokalen. Zowel in organisatie als ook in sfeer krijgen de twee scholen en de twee verschillende onderwijsconcepten hier hun eigen identiteit. De gebouwvorm en eenheid in materialisatie spreken één taal. Het verschil in identiteit zit in kleuraccenten, dakrichting en sfeer. De sheddaken distribueren extra daglicht en geven de school haar bijzondere uitstraling. 

Duurzame materialen en aanpasbaar in de toekomst
Zo is het gebouw een compositie van karakteristieke elementen, goed herkenbaar van buitenaf, intern functioneel georganiseerd en aanpasbaar in de toekomst.

previous arrow
B214_slider_situatie_5000
B214_slider_PL00
B214_slider_PL02
B214_slider_PL03
next arrow
 

Programma:
twee basisscholen, twee BSO’s, een kinderdagopvang en een gymzaal
Opdrachtgever:
Gemeente Amstelveen
Adviseurs:
Pieters bouwtechniek, FORE installatie adviseurs, LBP Sight
Aannemer:
Blanksma groep
Status:
opgeleverd
Fotografie:
Pieter Kers | beeld.nu