Egmond aan den Hoef, Het Rode Hert

Markant in historisch hart
In opdracht van Converse D.C. ontwerpt RU+PA een dorps maar tegelijkertijd eigentijds appartementengebouw op de locatie van het voormalige dorpscafé ‘Het Rode Hert’. Op de kruising de Herenweg en Slotweg wordt het nieuwe gebouw van drie bouwlagen zorgvuldig ingepast in het historische hart. Richting de historische kruising loopt het bouwvolume met een natuurlijk ritme in hoogte op naar hoek. De geleding sluit aan bij de omliggende schaal van bebouwing. Aan de Slotweg volgt de gevel de rooilijn van het naastgelegen pand waarbij aan de Herenweg de gevel schubbend naar achteren loopt om aan te sluiten op de vrijstaande woningen.

Woningen en horeca
Om het woningaanbod binnen Egmond ruimer en meer divers te maken, worden binnen het gebouw 19 appartementen ondergebracht van 45m2 tot 100m2 groot. De woningen, ontsloten middels efficiënt portiek, zijn met buitenruimtes georiënteerd op het zuiden of westen en kijken grotendeels uit over het duinlandschap. De parkeerbehoefte van 20 parkeerplekken wordt uit het zicht binnen het bouwvolume opgelost in een splitlevel parkeergarage. Daarnaast wordt voorzien in een horecafunctie op de markante zuidwester hoek.

Herkenning in Egmond
Refererend aan het karakteristieke oude dorpscafé ‘Het Rode Hert’ volgt de nieuwbouw het typische roodkleurige metselwerk. De hoofdentrees van de appartementen en horeca liggen samen uitnodigend onder de herkenbare publieke luifel met monumentale slanke pilaren.

previous arrow
Uytenhaak_C007_Egmond-aan-den-Hoef_Het-Rode-Hert_slider_01
Uytenhaak_C007_Egmond-aan-den-Hoef_Het-Rode-Hert_slider_02
Uytenhaak_C007_Egmond-aan-den-Hoef_Het-Rode-Hert_slider_03
Uytenhaak_C007_Egmond-aan-den-Hoef_Het-Rode-Hert_slider_04
next arrow
 

Architectonische middelen
Met een beheerst palet aan ingrediënten is de gevel met een krachtige eenvoud ontworpen, zodat deze zich op natuurlijke wijze inpast in de historisch omgeving. Zo is de gevel zorgvuldig gedetailleerd met metselwerk bestaande uit vormstenen, in een ton-sur-ton palet van rood. De balkons volgen het slanke en lichte ontwerp van de luifel om te contrasteren met het robuuste metselwerk. Een teruggelegde opbouw, gematerialiseerd met licht golvende beplating, beëindigd het hoofdvolume, waarover deze elegant uitkijkt.

Programma:
Wonen, Horeca
Opdrachtgever:
Converse D.C.
Constructeur:
Pieters Bouwtechniek
Adviseur:
M3Energie
Status:
in ontwerp