Eindhoven, Gemeente kantoren

Team
Team IMPULS, een samenwerking tussen Brink Groep, Rudy Uytenhaak + Partners Architecten / DOOR architecten, DWA, Kuijpers en LAUDY Bouw & Ontwikkeling, gaat de komende 10 jaar in samenwerking met de gemeente Eindhoven op een innovatieve manier zeker 7 gebouwen transformeren en verduurzamen. Gestart wordt met de transformatie van de stadhuistoren, werkplekken voor gemeenteambtenaren, die eind 2017 gereed dient te zijn.

Toren
De toren wordt middels een circulair ontwerpproces getransformeerd tot een eigentijdse kantooromgeving die is geïnspireerd op het ‘nieuwe werken’ met behoud van de karakteristieke uitstraling van de gevel.
Om het comfort van de werkruimtes te verhogen en het energie verbruik sterk terug te kunnen dringen worden alle kozijnen vervangen door nieuwe aluminium kozijnen met tripleglas. Daarnaast worden de bestaande gevelelementen van binnenuit hoogwaardig geïsoleerd met behulp van de oude verlaagd plafondplaten.

Stadhuis
De kern van de toren zal op elke verdieping worden voorzien van een service strip met pantry, lockers en garderobe. Daaromheen zal aan de hand van het Living Lab op drie verdiepingen een proefopstelling worden gemaakt waarin ambtenaren een tijd gaan proefdraaien om zo het modulair ontworpen interieur verder te kunnen optimaliseren alvorens het uitgerold wordt over de andere verdiepingen in de toren. Hierbij zal het meubilair meeverhuizen met de ambtenaren die nu nog werken in het nabijgelegen stadskantoor.

Foto’s: Rob van Esch | architectuurfotograaf.nl

carrousel_B319_Eindhoven gemeentegebouwen_02
carrousel_B319_Eindhoven gemeentegebouwen_03
carrousel_B319_Eindhoven gemeentegebouwen_04
carrousel_B319_Eindhoven gemeentegebouwen_05
carrousel_B319_Eindhoven gemeentegebouwen_06