Goes, Stadskantoor

Uitnodigende entree
Het Stadskantoor van Goes heeft het karakter van een stadspoort: een trots en open gebouw met twee uitnodigende entrees. Een duurzaam gebouw door de efficiënte omgang met materiaal, ruimte en energie. Een compacte opzet, waarbij alle functies en ruimtes zijn georganiseerd rond een ruimtelijke hal, zorgt voor gunstige verhoudingen gevel/vloer en netto/bruto gebruiksoppervlakte, korte looplijnen en een laag energieverbruik.

Verwarmen en koelen van het gebouw vindt plaats met behulp van energieopslag in de bodem in combinatie met een warmtepomp, betonkernactivering in de wingvloeren en warmteterugwinning uit ventilatielucht. De gevels zijn zo gemaakt dat energievergende koeling onnodig is en daglicht maximaal wordt benut. Ook het waterdak van het atrium laat licht en reflecties binnen en houdt warmte buiten. Resultaat: optimaal comfort met minimaal energieverbruik.

previous arrow
A102_slider_situatie_5000
A102_slider_-PL02
A102_slider_-PL01
A102_slider_PL00
A102_slider_PL01
A102_slider_PL02
A102_slider_PL03
A102_slider_PL04
A102_slider_PL05
next arrow
 

Programma:
stadskantoor
Opdrachtgever:
Gemeente Goes
Adviseurs:
Royal HaskoningDHV, DWA, DGMR, WE adviseurs
Aannemer:
Ballast Nedam
Status:
opgeleverd
Fotografie:
René de Wit | architectuurfotografie.com
Riesjard Schropp | schropp.nl