Groningen, UWV

Vergroten zichtbaarheid
Verscholen onder één van de colonnades van het bestaande kantoorpand van het UWV in Groningen ligt de hoofdentree van het gebouw. Ter plaatse van de huidige entrée een nieuw volume toegevoegd waarin een directe trap zorgt voor een duidelijke en uitnodigende verbinding naar de balie op de eerste verdieping. Door een eigen, goed verlichte, wereld te creëren onder een colonnade wordt de zichtbaarheid van de nieuwe entree vergroot. 

Uitnodigende entree
Het nieuw toegevoegde volume steekt uit ten opzichte van de bestaande gevel om de zichtbaarheid van de hoofdentree van UWV te vergroten. De hoeken van het volume zijn afgerond voor het behouden van een vloeiende doorgang van voetgangers onder de colonnade richting de verschillende busplatformen.

Het volume bestaat voornamelijk uit glas om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te krijgen en de sociale veiligheid in het gebied te vergroten. De pui volgt de contour van de trap, waaronder een houten latten wand ontstaat waar de entrée van het Arriva kantoor zich bevindt. Eenmaal binnen wordt de bezoeker via een trap naar de receptie op de eerste verdieping geleid. Bezoekers die minder ter been zijn kunnen gebruik maken van de bestaande lift.

Warm welkom
Een eigen wereld is gecreëerd door moderne tegenstrijdige materialen voor de gevels te gebruiken en de basiskleur ook op naastgelegen pui en plafond door te zetten. De aluminium kozijnen en het thermisch gemodificeerd naaldhout latten zijn onderhoudsarm en verouderen mooi.

In het interieur wordt de bezoeker begeleid door aan de ene zijde een houtenlatten wand met lijnverlichting die langs de trap mee omhoog loopt door op het plafond en aan de andere zijde door bamboe bakken met diverse beplanting op de tribune treden. De trap, gemaakt van beton met grasgranulaat, bestaat uit bloktreden met daarin inlegtreden. Een nuanceverschil tussen de verschillende type treden is aangebracht door een andere afwerking te kiezen van het beton, waardoor de mate van het glas per trede verschilt.

De nieuwe entrée heeft een modern en warm uiterlijk, zorgt voor meer zichtbaarheid aan de buitenzijde en een duidelijke uitnodigende entrée voor de bezoekers aan de binnenzijde.

previous arrow
B715_slider_situatie_4500
B715_slider_PL00
B715_slider_PL01
next arrow
 

Programma:
entree
Opdrachtgever:
CAIRN
Adviseurs:
Pieters Bouwtechniek
Aannemer:
Notebomers Bouwgroep
Projectmanager:
Draaijer en Partners
Status:
opgeleverd