Utrecht, Oog in al (Montessorischool)

Stedelijke duurzaamheid
Een brug die stijgt naar een hoogte van 7 meter beschouwen wij als prachtige kans om een afdak te maken om onder te leren. De Montessorischool krijgt licht en ruimte aan alle kanten, het uitzicht van de fietsende passant wordt nergens belemmerd en de omwonenden krijgen een gebouw met aan alle kanten levende gevels.

Door de school aan de oostkant smaller te maken ontstaat een besloten schoolplein aan het plantsoen en een vanzelfsprekende hoofdingang. Het hart van de school ligt centraal in het gebouw en bestaat uit de aula en twee speellokalen, waarbij de ruime trap als tribune dient.
De brug is integraal mee ontworpen en brengt fietsers van Leidsche Rijn rechtstreeks naar de binnenstad. Beleving, duurzaamheid en economie vragen om een extra slanke brug. Een brugdek van slechts 30 cm dik is opgehangen aan tuien en overspant 110 meter!

Lees meer over de brug.

previous arrow
B306_slider_situatie_5000
B306_slider_PL00_200
B306_slider_PL01_200
next arrow
 

Programma:
basisschool
Opdrachtgever:
Gemeente Utrecht
Team:
RU+PA, NEXT architects, Pieters Bouwtechniek, DWA, B+B, Vitrivius
Aannemer:
Klaassen Beheer – Roelofs
Status:
opgeleverd
Fotografie:
Jeroen Musch | jeroenmusch.nl
Video:
Marcel IJzerman | marcelijzerman.com